Things are happening!
Een hele lieve vriend van mij, die nu helaas niet meer hier is, zei altijd.. 'Je bent af en toe zo'n heerlijk stuiterballetje' Als ik verdrietig was of te lang van het toneel weg.. lag het altijd maar lusteloos op de grond.. Ik denk altijd met zoveel liefde terug aan die opmerking.. Als ik het stuiterballetje voel bounchen komt de herrinering naar hem altijd mee omhoog :)
Maar er zijn fijne dingen aan het gebeuren en heerlijke dingen op komst! Tot nu toe dus twee projecten hier mogen doen. 1 shortfilm en 1 korte medical shoot (vreemde onmogelijke tekst om te leren in 3 dagen, maar leuke ervaring, voor het eerst moest ik eruit komen te zien als 32 en ze bleven maar zeggen.. wat ziet ze er jong uit.. tja.. zonder make-up heb ik kennelijk een jong gezicht :) dus ik kreeg latex op mijn gezicht)
De audities waren jammergenoeg erg slow en ik heb niet heel veel mogen doen, wel hard aan mijn website gezeten (www.jovdmeij.net) Andrew is mij daar heel lief bij aan het helpen. Elke week aan de danserij en voor de rest aan het schrijven voor twee nieuwe shows. Ik krijg vooral voor de voorstelling veel ideeen en het begint steeds meer vorm aan te nemen.. Het is echt een voorstelling voor 6 acteurs en ik heb al een aantal toppers bij het team mogen voegen. Zodra ik terug ben in Nederland ga ik audities houden voor de andere rollen. Het wordt een drama voorstelling die plaatsvind in New York in 1961. Met spanning, actie, romantiek drama, en met goed geluk ook nog een vleugje humor.. (that's what life's all about) Ander show is natuurlijk mijn nieuwe cabaretvoorstelling. Maar die ideeen komen wat langzamer. Is ook niet erg aangezien de andere show eerst af moet.
Wat projecten hier betreft.. ik heb woensdag auditie gedaan voor een hele toffe spannende short film in Southampton.. en vandaag kwam de uitslag.. 'We are very pleased to offer you the role of Page Saunders' YESSS!!! Ik ga een jonge journalist spelen die na een interview met een homeless guy met hem meegetrokken wordt in een mysterieuze zaak.. ze is op zoek naar haar echte break, maar dit wordt een gevaarlijke klus! :D We gaan half maart filmen.
Er was een andere auditie.. heel vet! Betaald en met een IMDB credited Director.. Anyways.. heel belangrijk dus!! Maar je moest lang zwart haar hebben.. en een goed standaard brits accent.. Iedereen is bekend met mijn haarkleur en lengte.. maar laat ik voorzichtig zeggen dat mijn britse accent nog wel wat schaafwerk nodig heeft (gaat overigens al heel stuk beter dan vorige maand!! het harde werken eraan heeft zijn vruchten afgeworpen) mgoed.. ik had die director geschreven.. 'As a gratuated actress of course I will say I match all the requirements written in your add.. I just really don't have black hair. But Ï know that I will put down Amy just the way you imagined her to be if you're able to look past my blonde locks of hair' Toen kreeg ik dit terug..
'Your application letter made me giggle. This is a plus. Black hair is not essential, long hair is. I have shortlisted you but if you have short hair I am afraid you will not be suitable.'
Natuurlijk was ik helemaal bummed out, maar!! Zo snel gaf ik het niet op.Thank you so much for your reply and the compliment! Being a comedy writer on the side it's great to read about the giggle if I do not have the opportunity of hearing it in person. :) As far as the hair goes, I do have a pretty proffesional wig with dark long hair, but I can't magically grow my own by lying about it (not pinokkio)
Of course I understand if you do not want to work with a wig, but if you would be open to it, I would really appeciate it if you would give me the opportunity to audition and decide after that.'
Half uur later krijg ik een belletje.. er is nog 1 spot open.. en massive competition.. dus hij ging aantal kandidaten afbellen om daarna een beslissing te maken.. Ik kwam er met 'Mijn brits hangt beetje richting het Jane austen style aan' Godzijdank net mee weg.. maar de auditie was 12 feb.. Ik heb heel veel moeite gehad om hier aan de slag te gaan met papierwerk enzo en het was allemaal zo rustig dat ik had besloten papa's aanbod aan te nemen en bij de huishoudbeurs te helpen. vorig jaar was het ook supergezellig en financieel is 7 maanden niet werken niet echt handig.. Kortom.. ik zou niet in Londen zijn... hij zei.. just one of these things.. einde gesprek.. ik kon het niet loslaten.. smste hem of hij me tot morgne voor definitieve ja kon geven, toen was de plek al vergeven.. &%^&%$$# maar hij wilde me graag intervieuwen en kwam een plekje vrij en hij belde meteen op, of ik de 12e kon regelen.. laatste kans dan is deze spot voor jou.. JA!! *Zucht* Sorry voor de mega uitleg, maar dit is zo;n super auditie waar je meestal zonder Agent ofzo niet zo snel inkomt.. en het is gewoon super!! Dus allemaal duimen de 12e (morgen:p) 10 voor 7 nederlandse tijd moet ik.. ik heb 6 minuten om auditie te doen..
Net een uitnodiging gekregen voor een andere supertoffe shortfilm! Ik kom de 21ste terug in London.. en de laatste auditie dag (ze hebben er 3) was die dag.. maar na een paar mailtjes heen en weer sta ik nu ingeschreven voor een auditie 30 minuten nadat mijn trein op St. Pancrass aankomt. dus tis even haasten, maar ik mag nog!
Het werken gaat na mijn terugkomst eindelijk beginnen. Ik ben aangenomen voor Pokerdealer bij een uitzendbureau voor proffesionele dealers. 2 Table tests gehad, Britse manier van delen moeten leren, hele rare manier van kaarten dealen.. kom ik daar aan bij het casino zelf voor de belangrijkste table test.. vragen ze.. kun je ook pitchen? want we switchen straks over naar pitchen.. Pitchen kan ik heel goed, alleen jullie rare manier van brits delen niet zo goed:) Mijn National Security number is aangevraagd, morgen met Veer naar de bank, dan is volgende week alles geregeld.. kan ik mijn introductie ingaan en beginnen met werken.. EINDELIJK!! :)
Ïk dacht dat ik niet zo heel veel had meegemaakt maar het is uiteindelijk nogbest een behoorlijke blog geworden :D Leuk dat jullie zo met me mee willen leven/lezen :)
Liefs!!!
Jo,
Wat ontzettend fijn voor je Jo !! Je keiharde werkvoortoch langzaam maar zeker beloond.
Ik ben erg blij voor je !!
Groetjes Joyce ( MO)
Weer ademloos gelezen. Kan niet anders zeggen dan toi toi toi voor alles wat je doet.
Wowwwwwww gaaf!