Whirlpool..
Tja.. Een betere omschrijving heb ik momenteel niet.
Wat een update om te doen.. okej. here goes.. Ik ben terug in Gloucester. Inmiddels 24 geworden en daarmee een flink aantal jaren wijzer ;) Op mijn verjaardag hebben we karaoke gedaan en gechilled en was allemaaal super gezellig. De dag erna (de eigenlijke verjaardag) naar de beauty salon en samen met Jean (waar we waren) heerlijk meisjes dag gespeeld. Bea en ik hadden een ' run through' gekregen, gaat tussen ons nu wel goed, alleen we hebben for the time being afgesproken elkaar in New York weer te meeten. Ze is nu bij haar broer in het westen en ik dus terug in het oosten. Er waren een hoop plannen om toch verder te gaan reizen, richting Nashville, New Orleans, maar echt heel veilig is Amerika niet, en zo alleen ben je toch wel erg kwetsbaar. En toen ging vervolgens mijn 2 maand oude laptop stuk, en kon ik me ook niet meer voorbereiden op New York.. Zucht..
Er stond nog 1 ding bovenaan mijn lijstje. Niagara Falls. 9 uur van Chicago, en 9 uur van Craig en Janet. Perfect! Nog een paar daagjes langer in Chicago gebleven, ziek geworden (net me eerste nacht bij een nieuwe host :$ arme jonge.. pff.. wat was ik out.. had iets verkeerds gegeten, hele dag overgeven.. bah!) maar het was wel gezellig :) The green Mill gezien, liedje met Jean op het strand geschreven, gelachen, boos geworden op HP vanwege klote service, complimentje van Jean gekregen over mijn uitstekende klanten service vocabulaire (na een uur aan de telefoon te hebben gehangen met HP hadden ze nog niets anders gedaan dan me het Europese nummer geven en mij stilzwijgend zeggen dat ik dit probleem maar op moest lossen) maar.. ik heb ze, zeer diplomatiek mag ik wel zeggen, ffies duidelijk gemaakt dat ik het er niet mee eens was.
En toen.. de Niagara Falls.. Grappig... eerste wat me te binnenschoot was.. oww.. is er een derde? Ze lijken niet zo heel groot :p Nou stond ik aan de Canadeese kant en behoorlijk ver ervanaf. Flink wat foto's gemaakt en toen toch besloten dat ik het maar eens van dichterbij wilde bekijken.. Dus ik op de boot (oww.. wat voel je je toeristisch als je dat alleen doet, je hebt namelijk alle tijd om mensen te kijken en te zien hoe toeristisch iedereen zich gedraagd.. daarmee realiserend dat ik op dat moment ook uber toerist ben ;)) Nou.. in die boot is die waterval toch wel een heel stuk indrukwekkender :) WAt een massa watermist komt daar af, iedereen heeft ook zo;n prachtige poncho aan. Al met al.. erg cool! :) Blij dat ik gegaan ben, want dat had ik echt niet willen missen! Daarna nog even na getoerist met souveniertjes kopen ;) Canadees geld uitgegeven (ik vond Dollars net monopoly geld maar dat canadeese geld had ik echt zo uit de doos kunnen halen :p pff.. ik had echt het gevoel in speelgoed land te zijn met dat geld;)) En daarna terug naar mijn ow zo fantastische hotel kamer :p
Volgende ochtend wilde ik op tijd weg.. kwam de schoonmaak dame zo'n beetje mijn kamer binnengewandeld terwijl k nog in bed lag!! Voor 9en.. :o... Ik had de deur op de klink en ik hoorde KLAK! BAM! Na poging 3 had ze kennelijk door dat er iemand misschien nog binnen was.. Nou goed, boterham in de maag.. op weg! lieve vrienden.. ik zei niet zucht. hier gaan we omdat dit alles was:P (Ik ben nu in een super goed humeur hoor, maar ik ben wel druk bezig met mijn nieuwe single 'Sh*t.. out of luck* Aan de grens.. Moeilijk moeilijk.. purpose of your visit spul.. en ik liet naast het bezoeken van vrienden ook los dat ik workshops ging doen.. en het woord auditie onglipte mijn lippen.. Who's car is this? Mine..? You bought a car for a visit to the us? Aangezien huren net zo duur is als kopen.. ja.. Mijn paspoort gleed vervolgens in een kokertje en werd weggebracht.. Of ik me wilde melden en mijn auto daar naast dat witte busje wilde parkeren... Crapp... Dus ik naar boven, naar de wachtkamer, waar ik tot mijn grote schrik een belacheljk aantal buitenlanders zag zitten.. Ik had een soort piraten bandje om mijn haar vanwege de wind in de convertible.. dat zal niet geholpen hebben. Dus ik snel mijn haar netjes gedaan en gewacht... En nog meer gewacht... tot ik iemand naar buiten zag komen met een nederlands paspoort... Julle... *denk denk* okej.. ik! ;) Wat heb ik me daar uit moeten lullen... Ik woon in Holland, ik heb daar een baan in de parfum business. Ik begin 1 dec, ik reisde met mijn.. bla bla bla.. nou serieus. Waar was mijn vriendin waar ik mee reisde, waar woonde haar broer. Waarom is ze niet hier. Waarom heb je de auto gekocht, hoe ken je je vrienden waar je nu heen gaat.. Wat deden ze in Nederland? Zijn het amerikaanse staatsburgers? Waar wonen ze? In die wachtkamer voelde ik me al een beetje een crimineel want oh... man die mensen kijken boos!! Echt alsof je een terrorist bent. Dus alsje ooit naar Amerika gaat, NOOIT het woord auditie zeggen.. Dat is ongeveer hetzelfde als het woord BOM!... ' What did you tell the officer downstairs?? ' in mijn beste ' ik kan goed engels, maar soms verwar ik woorden' Legde ik mijn net verzonnen uitleg dat ik de woorden workshop met auditie had verward. Zucht steun.. kreun.. 10 minuten later.. nog meer vrager later.. Can I have that white note please? En een stempel en mijn paspoort in mijn eigen handen.. PFIEWWW!! Ik was echt even bang dat ik er niet meer in zou komen. ik zat er nog over na te denken Montreal te bezoeken nu in zo dichtbij was.. NO WAAAAAAAAAYY!! Ik blijf in the USA totdat ik wegga..
Mijn hart klopte in mijn keel en zo'n beetje overal waar het nog kan kloppen.. Waren de Niagara Watervallen dat waard? Hell yeah! :-) Ik heb nu toch eeen mooi stukkie theater... ' Een cadeautje' zou mijn docent op school hebben gezegd.. Ben blij dat ik nog niet verleerd ben om te lachen..
Plan de campagne, Laptop fixen of een andere scoren, laatste deel audities voorbereiden voor New York. Definitief plannen waar ik ga blijven. Verder aan mijn nieuwe nummer schrijven (ben echt bezig met dat nummer ;) hij wordt tof) En wellicht paar nummers voor een demo opnemen. Vol met energie! Mij krijg je nie ;)
Knuffel!
heel erg leuk om te lezen dat je het daar aan de andere kant van de oceaan de boel onveilig maak
en goed dat je van je afbijt bij HP anders doen die gasten nooit wat hoop snel meer over je avonturen te kunnen lezen
wees voorzichtig maar leef elke dag alsof het elke dag een feestdag is
groetjes Jeroen
Jeetje dat dat jou weer overkomt he (hug)
xxV
Jo, welkom in de club van US-border haters! Wij gingen vorig jaar "even" vanuit Canada naar de US. Hadden van tevoren allerlei formulieren ingevuld, werd volkomen genegeerd en we moesten ter plekke foto's maken, vingerafdrukken, vragen beantwoorden en 6 dollar de man betalen voor een paar uurtjes in de US. Gek word je van die paranoïde grenswachten.. Succes met de toer verder. Blijf gezond.
Toch maar even reageren dit maal... Moest eigenlijk best lachen toen ik het las en dacht dat kan alleen jou overkomen. ( Ik was me aan het bedenken, hoe ik daar zou hebben gezeten als we samen waren gegaan. Ik en mijn Engels dan he). Volgens mij had ik er dan nog gezeten, hahaha.
Maar gelukkig ben je weer op vrije voeten :P
Nou geniet van de rest, voor je het weet zit je weer in NL.
kus
In een door de wind zachtjes schommelende camper zit ik aan tafel je verhaal te lezen. En ik denk: wat ben je toch een ontzettend stoer wijf! Je laat je niet kisten en je gaat ervoor, ik heb ontzettend veel respect voor je.
En ik moet zo hard lachen, je hebt je er goed uit kunnen lullen. Een echt leugentje voor eigen bestwil hahaha
Go Girl!
Ik doe met je mee aan de andere kant van het water!