San Francisco and the Car
Bea en ik zijn nu al bijna een week in San Francisco. Vanwege de voorbereiding voor het kopen van de auto en het feit dat we nog moe waren van de reis (Bea viel de eerste twee dagen om 9 uur al in slaap) hebben we nog niet heel veel gezien. We zijn wel al begonnen aan ons trainings regime, dat sinds de aankomst van Bea's broer Lucas nu officieel Yolaties heet. Bea wilde voor de lol naar een pilates groep en ik 'geef' laat maar zeggen de instructies voor onze work out. Dus ik helemaal beledigd uiteraard. Aldus de geboorte van Yolaties. Inmiddels een gevestigd begrip.
Het 1e hotel was erg goed. Casa Loma hotel, we hadden gedeelde toilet en douche, een kleine maar zeer nette en mooie kamer, en erg vriendelijke service voor een goede prijs. We zitten erg straks op budget en voor een wat duurdere stad als San Francisco was dit een top plek! We waren druk op zoek naar de auto. Lucas kwam 5 juli in de middag aan en we hadden een aantal auto opties om te bekijken, maar ons hotel was tot 6 juli. Dat ging em dus niet worden. Maar niet gevreesd, ik ben een kei in het zoeken van Last minute aanbiedingen en na even te hebben gezocht kon ik een 2 sterren hotel (whoohoo;-)) boeken voor maar $54,- per nacht voor 3 pers. excl tax. Eigen badkamer, elke dag vers linnen en een geweldig ontbijt buffet. toast met aardbeien jam, extreem hoge callorie broodjes (230 cal. per mini broodje..:o) en conflakes. Verder stond er een groot pak melk en een groot pak sinaasappelsap en plasic bordjes! Eet smakelijk :p. Voor die prijs trouwens helemaal niet onredelijk hoor. Dus vannacht lekker geslapen :-) Bea was naast haar broer in het andere twee persoonsbed in slaap gevallen, dus afgelopen nacht rustig lang door kunnen slapen. (Bea heeft er een handje van om om 6 uur klaarwakker te zijn, en vol energie aan de dag te willen beginnen en in een bed van 140 breed is dat moeilijk te missen:p) Lekker geslapen dus!
Gister waren we naar een auto dealer geweest in Fremont, De Bart (trein/ondergrondse) genomen die kant op en de auto eens goed bekeken. Het was een Volvo C70 uit 2001. Ze vroegen $5900. Dat is excl tax en fees, dus dan ben je nog een extra 800 kwijt daaraan. Je betaald meer voor een dealer, maar hoeft bij de DMV (Department for Motor Vehicles) niets meer te regelen, want dat doet de dealer voor je. Het is hier in Califonia ook wel lastig, je moet een Smog test hebben, je moet milages records hebben etc. Goed voorbereid zijn dus en dat zou makkelijk zijn om allemaal aan de dealer over te laten, maar bij een dealer moet je nooit te enthousiast doen en proberen wat van de prijs af te halen. We kwamen tot 5960 incl fees, maar we waren niet kapot van de auto. We zijn weggegaan en nog nagedacht om hem te laten nakijken door een mechanic, maar allen vertelden ons dat de distributie riem vervangen moest worden op 105.000 miles en hier zaten er 117.000 op en ze hadden geen record dat die vervangen was. Nouja.. daar werden we niet vrolijk van want dat was een goeie kans van niet en dan ben je de sjaak. had er ook geen jippie gevoel bij dus dat was op zoek naar een andere optie. Onlline stond ook een mooie 1996 Sebring. 86.000 miles, maar ze verkochten het voor iemand anders, het was ook zo'n lekkere vage conversatie, eentje waar Lucas al van zei.. dit is niet echt goed.. dus die viel zowieso al af. en vandaag waren we erg enthousiast over een andere Volvo C70. 2 jaar ouder dan de andere, private owner die em van het begin af had. en 3500 zonder tax etc. Aangezien de man die em verkocht niet al te enthousiast dat we em eerst naar een dealer zouden brengen om een indicatie te laten maken wat de reparatie kosten zouden zijn voor deze auto (er zat water in de spark plugs van de motor) hebben we ervoor gekozen om een mobile mechanic in te huren om naar de auto te komen kijken. Dus wij weer onderweg, dit keer naar Concord. Leuk reizen zo met de trein, de landschappen zijn al echt heel erg anders en je zit echt maar iets van 30 miles uit het centrum van de stad. Afijn.. wij komen daar aan, auto ziet er goed uit. Beetje krasjes en dergelijk, maar dat hou je altijd wel.. Interieur ook echt goed. De mechanics kwamen, de man die em verkocht, (bleek uiteindelijk de broer van de man die we aan de telefoon hadden gesproken te zijn, want die moest cadeautje kopen voor zijn dochter. maar die man (Peter) had ons aan de telefoon ook weer verteld dat hij em voor zijn vader verkocht, en deze man zei weer dattie van z'n broer was.. mgoed..) Ze bekeken de auto, en hij keek erg gezellig (ahum) er waren een paar rare dingen aan maar nog geen echte problematische dingen. Er brande een lichtje van de radiator, en het waterreservoir (oid.. wat weet ik nou eenmaal van auto's ;)) was leeg. Na ong 15 min te hebben gekeken wilde ze daar toch goed naar kijken en hadden ze ook de motor weer aangezet om te kijken of daar alles goed ging.. en toen zei die gast ineens.. ja.. ik wil niet dat jullie em lang aan laten want als er iets mis gaat dan is het mijn verantwoordig.. Uh.. pardon? Als wij deze auto naar de oostkust willen rijden mag ik toch hopen dattie 5 minutjes aan de zijkant van de weg kan draaien zonder dat er iets kapot gaat.. Maar hij stond erop, en die mechanic zei ook.. nou.. als we niet goed kunnen kijken, kan ik je geen duidelijk advies geven, behalve dat dit geen goed teken is. Die gast zei.. je mag em nog 15/20 sec aan houden en dan moettie uit.. Nouja.. hij ging dus uit, en we waren het er unaniem over eens dat dit em niet zou worden. Ja we wilden zo snel mogelijk weg, en ja we wilden graag een volvo, maar dit was raar. Dus die gast had het al begrepen over hoe we sproken, stapt in de auto (er was dus inmiddels water toegevoegd aan het reservoir) hij rijd weg en we zien een giga spot water, en een hele lekkage stroom de auto sporen volgen.. Hands down the best 60 bucks I've even spend.. Die ene monteur wist dondersgoed wattie deed. Ze waren met z'n tweeen, gewoon eerlijke hardwerkende gasten en erg vriendelijk. Dit was een prachtige auto om in de trappen, maar door gewoon een goeie mechanic in te huren waren wij daar mooi goed afgekomen! Ze zijn nu voor ons ook op zoek in de buurt of zij iets kunnen vinden, dan bellen ze na en hebben meteen een goeie estimation of het een goeie auto is. Erg blij mee!! Lang leve craigslist..
Bea en Lucas zijn nu gezellig naar een Raw Food restaurant (speciaal soort, erg gezond eten) ik zei.. ga maar lekker ffies quality broer/zus time hebben :-) Ze hebben elkaar maar 4 keer in hun leven gezien, omdat hij hier woont natuurlijk. Ik ben lekker aant chillen en rondkijken naar andere opties voor auto's. We hebben een aantal opties.. 1) Naar oregon, geen tax en daar woont de moeder van Lucas, dus daar kunnen we dan blijven en Lucas heeft z'n auto daar dus het is makkelijker rondkomen. 2) Naar Los Angeles om daar naar auto's te kijken, net op Craigslist al zitten zoeken en een prachtige 2000 C70 Volvo convertible met maar 80.000 miles erop, clean title en 2600. Als die echt is wat er staat.. dan weet ik al dat we morgen op de greyhound bus stappen richting LA en die auto, want hij ziet er prachtig uit en is prijswise echt briljant!! 3) Greg (de monteur) zou een auto vinden en ons laten weten, dat zou nog wel vanavond moeten anders gaan we richting LA denk.. we willen hier graag verder en LA heeft gewoon meer mogelijkheden nu, en zou ook de volgende stop zijn) dus daar staan we nu zo'n beetje.
Was wel erg trots dat ik zoveel over het auto kopen wist. Lucas zijn hulp met het kopen en zijn kennis over auto's en kosten en kopen in Amerika is echt geweldig, maar vanwege het feit dat ik buitenlands ben en alle regelgeving in deze staat (hij woont in Washington) was behoorlijk sluitend :-) Ik heb alles nagezocht en had alle zakelijke aspecten perfect op een rijtje.. :-) jeej! De verzekering is ook echt hel, en heel duur. Lucas was zo tof om ons nu de mogelijkheid te geven om de auto op een dubbele title te kopen. Er staat op de 'pink slip' 'zijn naam' OR 'mijn naam' en dan kan hij deze auto simpelweg toevoegen aan zijn verzekering en dan betalen we geen godvermogen voor het feit dat ik buitenlands ben en 23, en nog net geen 2 jaar mijn rijbewijs heb. Andere optie was een verzekering voor alleen ik als bestuurder en 811 euro voor een kwartaal. zijn auto verzekering is ongeveer 500 per jaar.. wat een verschil!! Duimen jullie ajb mee voor een goede auto! :-) I'll keep you guys updated
Liefs! Jo uit nu nog San Francisco
ps. sorry dat er af en toe engelse woorden in staan, lastig te vertalen. Dat gaat in de nabije toekomst vast nog veel vaker voorkomen! ;)
heel verstandig!! Er loopt teveel louche volk rond die autos verkopen, dus laat hem goed keuren voor je koopt. Liefs pa
hoi jo ik kon je mailtjes niet ontvangen en heb het darom niet gelezen maar ik zit nu bij je ouders en heb alle berichten gelezen he ga je goed he kkkkkkkkkkkkkkkuuuuuuuuuuuuuusssssssssssssjjee van Yvo
P.S ben op het leonarde davinci toegelaten
succes in amirika ik ga morgen op vakantie en ik hoob dat je een mooie auto vind