Hollywood and Las Vegas
We hebben de Walk of Fame gelopen!! Op de foto met de Walk of Fame ster van Winona Ryder.. Wat een geluk dat we die konden vinden. Ik wilde er heel graag met een van de drie op de foto: 1) Winona Ryder, 2) Elizabeth Taylor, 3) Richard Burton. Twee van de drie! We hebben eerst 3 uur rondgelopen en sterretjes lopen (letterlijk) lezen. Daarna hebben we een heerlijke cheezy tour gedaan die ons naar de highlights bracht. Het is een grote stad en rijden in LA is niet mijn favo moet ik eerlijk bekennen. Het is best zwaar, heel goed opletten want ze halen je rechts en links in en bovendien kun je, als je netjes helemaal rechts rijdt, ineens op een afslag zitten, en links houden betekend soms wel in laan 4 links van de soms 7 banen zitten.. Best heftig.. Maar daarom namen we lekker de tour, zaten we gewoon in een open busje en werden we gereden naar de plekjes om te zien :-) Luxe! De tourgids was echt superleuk. Hij had heel veel humor en praatte de hele tijd door. Ook een acteur die door de bustours wat extra geld voor huur bijsprokkelde.. Dat is dus wat ze bedoelen als ze zeggen dat zoveel mensen in hollywood acteurs zijn die andere jobs doen ;-) We werden naar de Hollywood sighn gebracht. Die echt heel ver in de verte lag, maar heel makkelijk kon je daar niet bijkomen. Daarna door Beverly Hills, Hollywood strip (clubs waar de beroemdheden heengaan, of zijn neergeschoten etc.) door naar Bel Air. En een aantal huizen aangewezen waar de beroemdheden wonen. Moet zeggen dat ik van heel wat nou wel betwijfel of ze daar nou echt wonen, maar we hadden zelf online ook wat adressen opgezocht en je weet het toch nooit. Laten we dan maar lekker doen alsof het allemaal klopt zodat we kunnen zeggen.. ik heb het huis van Julia Roberts gezien! Te cheezy! maar wel erg leuk. Op de tour veel gelachen, was ook een leuke groep voor de rest. Daarna nog een beetje geshopt. We waren een Betty Page shop ingegaan en Bea was verliefd geworden op een van de outfits daar, die haar werkelijk fantastisch stond. Was helaas buiten haar budget, maar ik had haar nog een verjaardagscadeautje beloofd. Ik wilde haar graag in Amerika iets geven wat ze zelf dus niet kon kopen.. dus nam ik het pakketje mee naar de kassa en had ik een dolblije Bea :-))
's avonds in het hotel onze spullen klaargezet voor de reis en nog boodschappen gedaan. Koeltas gescored. De auto die we hebben gekocht heeft dus geen Airconditioner, maar is wel een cabrio.. Rijd heerlijk. Thelma en Louise style. (Volgende stop na Las Vegas is wel de grand canyon, maar daar eindigd de vergelijking hoor! Wij gaan daarna wel door!)
Reis naar Las Vegas:
's ochtends gingen we rond half 10 on the road, ik wilde nog naar de garage om de olie te laten checken en de flouids, of het allemaal goed was. Voorbanden van de auto moesten na ong 2000 miles vervangen worden, dus die wilde ik nog niet laten doen. Olie vervangen en wachtten duurde nog wel even, hij bleef ook maar zeuren over dat hij de banden moest vervangen omdat de alignment (hoe de banden staan) niet goed waren, en dat werd op de reis gevaarlijk. En dat de olie lek onder de auto vervangen moest worden. We hadden de auto twee keer laten nakijken, een keer bij de garage waar we em kochten die had geconstateerd dat de olie lek heel erg klein was en geen problemen zou geven. Over de voorbanden hadden ze 2000 miles gezegd, en de alignment was prima. Door de Smog, die dus het zwaarst in CA is, wastie ook doorgekomen. Betekend dat het een goed rijdbare auto is op het moment van de Smog check en nog een aantal duizend miles zonder grote reparaties kan rijden. Dus.. ik had niet zo'n zin om dan ineens te gaan stressen. We wilden graag weg. Om half 12 gingen we dan eindelijk rijden.. Weer was warm, maar met al onze zonnenbrand was het heel goed te doen.
Ik wilde rond een uurtje of half 2 stoppen. Het was inmiddels al een heel stuk warmer, de wegen waren rustiger en overal waren bergen. Prachtig uitzicht en afgezien van een paar snelheids duivels die met ruim 10 miles meer per uur boven de speedlimit rechts ineens langs ons suizden, was het auto rijden niet al te zwaar meer. Nog altijd wel goed opletten met afslagen en splittende wegen. Rond half 2 was ik al wat aant kijken, maar ik dacht.. owww twee uur wil ik echt stoppen, dat hou ik nog wel vol.. Maar ik zag allen afslagen die naar niets leken te leiden.. En nog meer niets.. en nog geen tankstation (Ik had me tank bijna leeg gereden toen we nog in omg LA waren en daar getankt zodat we met een volle tank de reis naar Las Vegas zonder problemen konden maken) maar er was helemaal niets.. het was inmiddels twee uur en ik had het echt warm. ik dronk ongelofelijk veel, ik a omdat ik wist dat ik moest eten, maar het ging niet goed. Om kwart over 2 heb ik een lukrakte afslag genomen. Auto in Park gezet (tis een automaat, maar manual is in USA niet te vinden en niet te verkopen) en toen hebben we een stopplek probleren te vinden via de Tom Tom. Die bleek nog ruim een kwartier verder rijden. Nu lijkt een kwartier niet veel, maar mijn buik en ingewanden voelden alsof ze ineen krompen en ik had het bloedheet, maar het water hielp niet.. ik moest eten, maar het hielp niet.. Ik wist dat ik rustig moest blijven alhoewel ik veel zin had om te huilen, dus ik vroeg Bea samen met mij te tellen. van 1 tot 100 en weer terug. Als ik me teveel zorgen zou maken om de pijn en me teveel zou focussen op de warmte dan maakte ik het alleen maar erger. Dat heeft me door het laatste kwartiertje geholpen. Ik parkeerde de auto bij een soort supermarkt. We haalden de spullen uit de auto en gingen naar binnen. Het was daar stuk koeler, maar gelukkig niet zo'n koelkast met A/C waardoor je meteen ziek bent. Ik ben achterin de winkel op de grond gaan zitten en wilde ffies niet meer opstaan. Ik werd door het winkel personeel naar voren vlakbij de A/C gehaald. Een oudere dame die daar werkte maakte zich heel veel zorgen. Ik zag er kennelijk verschrikkelijk uit. Ik moest sippen aan ijswater en los zout nemen. Koude doekjes op me rug en hoofd. Na een half uur was ik een beetje bijgekomen en realiseerde ik me hoe ongelofelijk beroerd ik daarvoor eraan toe was.. Na een uur was ik er weer en wilde ik wel weer verder. Zak chips gekocht, hoofdband die water opslaat gekocht (met Amerikaanse vlag, lekker cheezy) me pet opgedaan, zak ijs meegekregen van de dame die echt vet lief zich over mij ontfermd had. De reis was nog ongeveer anderhalf uur. Na 45 min was er nog een stop, maar we zaten inmiddels hoger in de bergen en Bea was iedere keer stukjes ijs over mij heen aant wrijven. Dat hield me goed koel. Verder ongegeneerd chips zitten eten, tja.. dokters orders.. ;) Dus zonder verdere stops haalden we Las Vegas.
In Las Vegas hadden we een geweldige aanbieding gevonden. Omdat het last minute was konden we met 80% korting in een 5 sterren hotel verblijven. De rest van de reis gaan we grotendeels kamperen, we hadden even goed ons budget bekeken en uitgerekend hoe we dit voor een keer konden betalen. Las Vegas is vooral een avond/nacht stad dus we wilden sowieso echt op de Strip zitten zodat we niet veel geld aan taxi's kwijt zouden zijn om veilig thuis te komen. We kwamen aanrijden, uh.. waar is de parkeer plaats? Nou heel simpel, je geeft je sleutel aan een net uitziende meneer die em voor je wegrijdt en als je dan weer naar buiten komt en je kaartje geeft, dan wordt ie voorgereden. Cool!! We hadden geen cash voor tips meer, dus we dachtten. we willen geen picolo. Wij onze spullen uitruimen.. en de boodschappen. Dat was echt veel! Ze hadden het inmiddels al twee keer gevraagd. Een van de mannen daar zat naar onze bagage te kijken, hij deed met denken aan Lamarr in 'that thing you do' heel vriendelijk. Ik zo.. we don't have any cash for tips. 'You're in a five star hotel with five diamonds. This is our job. Don't worry about that sweetheart' Dus onze tassen werden op zo'n gouden kar geladen, de tassen hingen aan een stang bovenaan. Vet fancy. Ik had de auto sleutels even naast in de trunk gelegd omdat ik de koffer eruit moest sjouwen. Bea hield de trunk open. En toen klapte die even later doen ik blij was dattie niet op me gevallen was, dicht.. %#$^%$&^% de sleutel lag nog in de trunk.. en dat was onze enige sleutel.. Er werd een pop a lock gebeld en we gingen naar onze hotel kamer. Het werd allemaal opgelost, we werden opgebeld toen ze er waren. Flink wat geld armer maar een spare key rijker gingen we genieten van de hotel kamer. Bad met jetstralen, toilet en douche allebei eigen deur, tv in de badkamerspiegel. Prachtige suite.. eigen zitplek, 44ste verdieping. uitzicht op de bergen. Lekker gedouched, gezwommen in het prachtige zwembad, Lekker opgetut om lekker ergens wat te gaan eten. Shuttle bus naar de strip genomen (die amper 10 minuten lopen is) en WOW!! Vegas is echt mooi!! Serieus.. het kan misschien onwijs om uiterlijk gaan, maar het is echt prachtig. Overal lichtjes, en shows en prachtige hallen in die mooie hotels, grote ronde bollen die volledig uit versie bloemen zijn gemaakt.. 's avonds is het nog warm! Vet warme wind. Je kan in je bikini lopen en dan is het nog warm.. Om 12 uur ;s nachts. Lekker gegeten in the Venetian, bij geloof ik het goedkoopste restaurant daar.;) 46 dollar, incl tip.. Andere optie was alleen fastfood. 3 mandjes brood gegeten, vanavond gaan we lekker koken in de hotel kamer.We werden nog aangesproken door een gast die zei. hey, you want to go to a club? I'll get you in for free, you don't have to wait in line and I'll take care of your drinks for the evening. What the..? Ik vertrouwde het voor geen meter. Hij gaf ons zijn kaartje en dat bleek van een nachtclub van een van de grote hotels daar te zijn. Eind van de avond weer rustig richting hotel gelopen en ik ging aan de balie vragen waarom iemand ons zo'n aanbod zou doen. Dat blijkt normaal te zijn. Als ze mooie dames (jeej, compliment :-)) zien proberen ze die in hun club te krijgen omdat dat mensen aantrekt. Knappe dames komen in Vegas overal gratis binnen en worden soms word dus zelfs aangeboden dat ze op het huis mogen drinken.. vanavond gaan we dan ook lekker ons party outfits weer aandoen en ergens lekker dansen!! :-))
Ik ga ergens ook nog naar de Mirage of MGM Grand want daar speeld de WSOP (World Classics of Poker) VET! Als ex pokerdealer moer ik dat toch wel gezien hebben. Terry Fator treed op hier, dus daar gaan we ook nog even achteraan. Ik wil zelf ook ergens nog wat gaan spelen. Wordt me eerste keer in het casino spelen, maar daar ben je voor in Las Vegas right? Dus nog een drukke dag voor de boeg. Nu lekker ontbijten!! Bye!
Goh wat ontzettend leuk om jouw belevenissen hier te lezen !! Ik wens je nog een geweldige tijd toe !!
Wat een belevenissen weer. Ik schrok wel ff van je niet-goed-zijn, je mineralenverlies kan zo snel gaan met die hitte. Ik ben blij dat alles weer okee is met je.
Maar wat is dat toch met dat Cheezy?????
Hee Jo, echt ontzettend leuk om je verhalen te lezen en wat je allemaal meemaakt daar. Geniet er lekker van.
Leuk he, Las vegas. Aardig is ook dat je van mij lang geleden al eens een trui van het Venetian hotel hebt gekregen!! Ook toen bracht ik een bezoek aan Terry. Ben zeer benieuwd naar je poker avontuur. Het genieten spat van je blogs af. Erg fijn om te lezen! liefs Pa